Phone Icon 030 688 12 81
Bij spoed 24/7 bereikbaar
ONLINE AFSPRAAK
Nieuw: ons zorgabonnement. Meer informatie

Behandelingen en operaties

Het liefst verlaat u de praktijk natuurlijk met een recept voor een zalfje of druppels. Maar soms is er meer nodig. Ook voor een operatie kunt u uw geliefde twee- of viervoeter met een gerust hart aan onze dierenartsen toevertrouwen. Wij zijn zeer bedreven in zowel operaties aan het skelet als de zogenaamde weke delen. Ook voor specialistische operaties, zoals tumorverwijdering en gecompliceerde knie- en heupoperaties, kunt u bij ons terecht.


Onze operatieafdeling

Dankzij onze moderne apparatuur en uitgebreide ervaring kunnen we alle complexe operaties uitvoeren. In onze goed uitgeruste kliniek hebben we opnamecapaciteit voor 24-uurs nazorg. Maar ieder dier wil natuurlijk terug naar zijn vertrouwde omgeving. Daar werken we dan ook zo snel mogelijk naartoe. Bij elke behandeling besteden we veel aandacht aan pijnbestrijding. Want hoe minder pijn, hoe sneller het herstel. En natuurlijk is pijn gewoon vervelend voor een dier.

Tandheelkunde en buikoperaties

Gecompliceerde buikoperaties voeren we zelf uit. Onze dierenartsen zijn zeer bedreven in het behandelen van maagverdraaiingen, blaas- en nierstenen en beschadigde en verstopte darmen. Worstennetjes kunnen enorme schade aanrichten in de darmen. Ook tandheelkunde voeren we in onze praktijk uit op specialistisch niveau. Of het nu gaat om een complexe zenuwbehandeling, afgesleten hoektanden of het plaatsen van kronen: wij hebben de benodigde apparatuur in huis. Onze dierenartsen hebben jarenlange ervaring met deze specialistische dierenzorg.

Oogheelkunde

Een ander specialisme van ons is oogheelkunde. Hier komt veel plastische chirurgie bij kijken. Zoals bij een cherry eye of een omgeklapt derde ooglid bij honden. Zogenoemde entropion- en ectropion-operaties zijn zeer dankbaar: de hond knapt er enorm van op en ziet er ook weer mooi uit. Andere oogproblemen die we vaak behandelen zijn chronische hoornvlieszweren en verstopte traanbuizen. Soms beschadigen haartjes die op de verkeerde plek groeien het hoornvlies. Met een specialistisch apparaat branden we de haarzakjes weg.